Home > Uncategorized > Half a Life by V.S. Naipaul

Half a Life by V.S. Naipaul

Книга од признат британски автор од индиско потекло, добитник на нобелова награда. Биографска книга во која главниот лик е во потрага по себеспознавање. Патешествите
преку Индија и Англија се до пространствата на колонијална Африка. Писателот претставува голема палета на ликови со секаква расна, верска, етничка и класна позадина. Се на се, собира прилично добрикр итики и од литературни критичари и од читатели. За мене, книгава е страшно досадна.
Еднолична без хумор и без возбудувања. Без пресврти, или ако веќе треба да се случи некој ти се најавува постепено некои 20 страни наназад. Дури писателот како и да не ја следи основната структура на еден роман. Книгата е во едно исто темпо од почетокот до самиот крај. Книгава има и македонско издание, издавачка куќа Слово, 2002 година.

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: