Home > Uncategorized > The Mating Game by Bitter:Sweet

The Mating Game by Bitter:Sweet

Обвивката на албумот можеби и најдобро кажува за музиката. Ова ти е некоја пријатна, навидум сосема несредена но потоа и сосема убава мешаница. Жанр етикетата која му се лепи наалбумов е Electro-pop но тоа е само груба рамка во која се кријат тон други работи. Кога би постоел kick-back-and-relax-while-a-sweet-girl-slowly-and-gently-dances-in-front-of-you жанр, албумов сигурно би го сместил тука некаде. Значи, динамичен chill-out, малку фин funk, две-три песни со примеси (уф и тоа како добри) на D&B……па и самиов наслов The mating Game кажува доста!

Или, сето ова сумирано, од некој корисник на amazon.com, како целовита препорака за албумов би гласело нешто вака:

” If you like Esthero, Portishead, Supreme Beings of Leisure, Goldfrapp, Lazy, the Herb Alpert remix project, Fluke, Moloko (or just the singer, Roisin Murphy), you will love this album. ”

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. October 19, 2006 at 8:03 pm

    Убаво изненадување, ептен ми се свиѓа. Можете да го соберете од овде (пасс sklon).BTW Блогер со бетава направиле хаос, ми се поклопуваат јузер нејмот од блогот и маил акаунтот на gmail и никако неможам да се логирам 😦

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: