Home > Uncategorized > FSOL

FSOL

После безброј пати преслушаните The Muse, The Killers, Arcade Fire, DCFC и слични рок моменти, редно е да се направи пауза. Пауза не само од тие групи него воопшто од целиот тој жанр. Во последно време ми е се тоа некако too depressing! Затоа back to some happy moments and some even happier sounds. Нешто од ‘старо’ време 🙂

По цели 10 години на музичкиот пазар се појавува албум со етикетата на Future Sound of London. Станува збор за компилацискиот албум Teachings from the Electronic Brain кој содржи песни создавани во различни моменти од кариерата на ова британско дуо. Во меѓувреме, значи после Dead Cities од 1996, се појавуваат уште два албуми од ова дуо но не под FSOL етикетата но под нивното второ име Amorphous Androgynous. Тоа се The Isness – 2002 и Alice in Ultraland – 2005. Дури не го најдам Alice in Ultraland за кој критиките и не се така лоши Teachings from the Electronic Brain оди на repeat!

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: