Home > Uncategorized > Гррр……

Гррр……

После два филам конечно и една книга од мене ја добива етикетата на ОДВРАТНО! Читав 90 страни цели 4 месеци и се откажувам тука и сега!!! Има уште 20 до крај ама неможам па ако треба нека и најдобриот крај на книга во сиот свет, нека е расплет над расплетите, ремекдело, Давид, Мона Лиза…..што сака!! Крајот го краси делото, знам, но ако се до крајот е така досадно како овие 90 страни тогаш вистински краеви подобро да не постојат!! Не се грижам за скриени пораки, убавина во пишувањето, стил, значењето на Ман во светската литература! Ма не ми е ни ронка гајле! Крај! Ја затварм и никогаш повеќе не ја отварам проклето глупавава книга!!

Целата книга е всушност опис на престојот на славен германски писател во Венеција (има тука доста за анализирање кај главниот лик ама џабе, изгубив желба)! Сето натрупано до таваница со педофилско-хомосексуалната опсесија на писателот со унгарскот момче со одвратно име што случајно го среќава во хотелот во кој претстојува! Земено како целина, книгава е неверојатно репулсивна! Можам слободно да ја поистоветам со индиската колера што се шири низ Венеција при последните страни! Гнасно! Чума од Ками беше гнасна ама барем имаше поента!! Ова ич! Без цел!

Ги жалам само децана во средно што мораат да ја работат како лектира!!

Идам понатаму….доста книги се наредија за читање во меѓувреме!

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. December 12, 2006 at 11:44 am

    штета, а каков добар филм по неа 🙂

  2. December 12, 2006 at 1:10 pm

    😦 јас го пропуштив во Кинотека на Македонија! Ај, може пак ќе има проекција…..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: