Home > Комедии, Филмови > Death at a Funeral

Death at a Funeral

death-at-a-funeral-big.jpg
Одлична црна комедија од режисерот Frank Oz (Bowfinger, The Score, Stephord Wives). Кога целото семејство ќе се собере на погреб на нивниот роднина настанува хаос. Се откриваат тајните и сите си ги покажуваат вистинските лица. Свадби и погреби стварно отвараат повеќе од што било. И наеднаш валканите алишта се на виделина. И тоа на најсмешен можен начин.
На моменти ме многу потсетува на Only Fools and Horses, веројатно поради во голема мера присутниот англиски хумор. Но ова е некој современ англиски хумор. Педери, наркомани, разни глупости…овој жена немал, имал, пак ја оставил…. ко целата приказна да излегла од текст на Суперхикс. Прилично оригинално во споредба со останатите холивудски глупости, интересни ликови, смешни дијлози, луди сцени… Еве една од моите омилени:

death-at-a-funeral-2.jpg

Филмов мора да се погледне, особено ако сте љубител на малку попаметен црн хумор.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: