Home > ТВ, Филмови, Хорори > Carny (TV 2009)

Carny (TV 2009)

Carny posterГодина: 2009
Режија: Sheldon Wilson
Сценарио: Douglas G. Davis

Екипа: Би рекол типична ТВ тиња. Можеби е навредливо но некои глумци де факто никогаш нема да излезат од ТВ екраните па на големото платно. Ќе останат просечни или поради тоа што се задоволни со просечност или бидејќи толку ги бива. Типичен претставник на таа фела ми е главниот лик на филмов Lou Diamond Phillips. Верувам нема кој не го знае. Човекот си има изградено имиџ од лоши, нискобуџетни ТВ филмови, серии и што е право едно или две солидни кино остварувања. Очигледно е подостарен, но фацата е таа, препознатлива, како бренд! И искрено, само ради него не го исклучив филмот. Вториот познат глумец во филмов е Alan C. Peterson. Тој, рака на срце, се има појавувано во доста големи филмски проекти (Narc, Shooter, Defendor, Shanghai Noon…) што верувам дека одма се познава од неговата глума. Се останато од глумците е катастрофа во секој можен поглед.

Приказна: На првата вечер на карневалот во малото американско гратче, на главното отварање, нивната главна атракција ќе успее да побегне и да направи касапница наоколу. Атракцијата е помалку познатиот Jersey Devil, урбана легенда од американскиот исток. Шерифот (Lou Diamond Phillips) сака да го фати за да го убие, газдата на карневалот (Alan C. Peterson) за да може со него да го продолжи своето шоу. Горе-доле тоа е се, плитко, проѕирно и без многу возбуди. Згора на се ефектите се мизерни а крајот… крајот е во суштина непостоечки бидејќи филмов не заврши туку едноставно престанува!

Се на се: Дури и die-hard хорор обожаватели треба да помислат два пати пред да седнат да го гледаат филмов! Мене ми го предложи ДВД снабдувачот…. што го сменив веќе наредниот ден!

Оценка: 3/10

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: