Archive

Archive for the ‘Цитати’ Category

Отсечоци ала Лоана

December 14, 2010 Leave a comment

Како полека ја довршувам The Mysterious Flame of Queen Loana, на некои 50 страници до крајот, така чуствата и впечатоците стануваат некако посилни. Не дека во изминатите 400 и кусур страни немало ништо вредно за истакнување, далеку од тоа, но во крајниве некако се нижат убави цитати. Во неизвесност дали нешто повеќе од ова и ќе успеам да напишам за книгава еве неколку највпечатливи, дополнети со соодветни слики, во содејство со самата книга.


The most beautiful island is the one that has not been found.


Anything can be resisted, except temptation!


“You are my husband, begone, this is my lovers place!”
Could sin be possibly so heroically overpowering?


A woman naked is a woman armed.

Како јаготка на шлагот, која може и да ви го расипе овошниот куп, еден морбиден виц од страниците на книгава:

Докторот му кажува на пациентот дека е терминално болен, тешка форма на рак. Му предлага песочни бањи, неколу саати дневно да поминува закопан во песокот на некоја плажа. На прашањето на пациентот дали тоа ќе му помогне и ќе му ја подобри состојбата докторот му одговара “Не… но можеш веќе да почнеш да се навикнуваш!” .

Advertisements

Fitzgerald on love

September 12, 2010 Leave a comment

different loves

“There are all kinds of love in the world, but never the same love twice”