Archive

Posts Tagged ‘Adrien Brody’

Предатори (Predators)

October 6, 2010 Leave a comment

Година: 2010
Режија: Nimród Antal
Сценарио:  Alex Litvak и Michael Finch

Приказна: Осум луѓе се будат во сред воздух, врзани за падобрани. Откако лесно и брзо ќе се групираат доле на земја не им треба многу да сфатат дека тоа воопшто и не е Земја туку некоја друга планета а тие се дивеч што треба да биде уловен од група Предатори. Сите освен еден се со воена позадина, спцијални единици, јакуза, мафија и слично. Така да, од овој аспект, со иклучок на новата планета, се е по старо. Ама главната цел на филмов е исполнета и до некаде тоа е се што е важно.  Во целиот негов тек не недостасуваат акциони сцени потпомогнати од арсенал на разно разни оружја.

Екипа: Малку е чудно што главната роља паѓа за Adrien Brody. Не ми е ни одблиску акционен херој, ја нема ни градбата, ни физионимијата, ни изгледот на лице потребен да бидеш херој. Уште повеќе ми е чудно што него го избрале да биде своевиден наследник на Шварци од првиот дел. Од самата таа компарација можете да видите во која насока се упатени стандардите за tough guys. Ugh! Од останатите вредни за споменување се главниот женски лик Alice Braga и епизодната улога на mister-mexican-dirtbag Trejo. Врв на сите чудења од аспект на актери е фактот што Topher Grace (Eric Forman од That ’70s Show) има видна улога. Е кој сака нека ме убедува ама ова е грешка за луѓето од кастинг. Едноставно неможеш да ставиш глумец чија појава по автоматизам те тера да се смееш во акционен филм со предатори. Знам дека секогаш има потреба од comic relief character, ама сепак мислам дека Topher е грешка во случајов.

Се на се: Од сите филмови кои содржат “Predator” во насловот само оној првиот можеби е подобар. Кога ќе се земе предвид добрата акција, се занемаруваат кастинг грешките и филмов лесно ти доаѓа на памет кога треба нареден пат да предложиш акционен филм за гледање.

Оценка: 6.5/10

Advertisements